KORONAVÍRUS

Vissza a hírekhez

Rendkívüli ülés hét napirenddel

Rendkívüli ülés hét napirenddel

2020-08-06 11:44

Hét napirend előterjesztése várt megtárgyalásra és döntésre a július 30-án megtartott rendkívüli képviselő-testületi ülésen. A városháza nagytermében társulási megállapodás és alapító okirat módosításáról, ingatlanok értékesítéséről, és pályázat benyújtásáról született határozat. A Bihari Önkormányzatok Többcélú Kistérségi Társulása által irányított Bihari Szociális Szolgáltató Központ számos szociális alapszolgáltatást végez a térségben.  A most napirenden lévő előterjesztésben olvasható volt, hogy két település, Kismarja és Gáborján a jövőben más szolgáltatóval biztosítja ezeket. Ezt a megállapodásnak megfelelően hat hónappal korábban jelezték, ezért van szükség a megállapodási szerződés módosítására.   A napirenddel kapcsolatos két előterjesztést egybehangzóan fogadták el a jelenlévők. Egy ingatlanra tenne vételi ajánlatot az önkormányzat. Erre azért van szükség, mert a TOP forrásból megvalósuló „Kerékpárút fejlesztése Berettyóújfaluban” elnevezésű projekt részeként a 47-es és a 42-es számú főútvonal kereszteződésében a körforgalom mellett egy új kerékpárút készülne el egy gyalogátkelőhellyel, illetve két buszöblöt is megépítenének, ez pedig érintené a Berettyóújfalu 4 helyrajzi számú ingatlant.    A polgármester elmondta azt is, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. az állami tulajdonú ingatlant korábban értékesítette, az új tulajdonos pedig irreális magas áron kínálta azt az önkormányzatnak. Értékbecslést követően most a tulajdonos visont azon az áron eladná a területet. A testület hozzájárult a vételi ajánlathoz. 2020. július 1-én lépett hatályba az a törvény, amely a kulturális intézményekben foglalkoztatottak közalkalmazotti jogviszonyának munkaviszonnyá átalakulásáról szól. A törvény alapján a BKK alapító okiratában a bekövetkezett változások átvezetését 2020. augusztus 31-ig kell elvégezni. Az előterjesztés kapcsán kérdés is elhangzott.     Az „Önkormányzati étkeztetési fejlesztések támogatása” című felhívásra pályázatot nyújt be a város. A tervek szerint a KÖSZI Diétáskonyha kapacitásbővítése, valamint fejlesztése valósulna meg 80.000.000 forint összköltséggel, 25%-os önrész mellett. Nagy László nyújtott be írásban kérdést az elmúlt időszak csapadékos időjárása miatt a Csalogány utcai áteresz javítására vonatkozóan. Válaszában a polgármester az elvégzett munkáról be is tudott számolni.   Nagy László másik kérdése a Péterszegi úton lévő autóbuszöblök fedésére vonatkozott. A polgármester elmondta, az idei költségvetésben jelenleg erre a munkára nincs elkülönítve forrás, de napirenden van a jövőbeni projektjavaslatok között a városban található valamennyi autóbuszöböl fedése.  
További hírek

Speciális tartalékosként a Seregben
Speciális tartalékosként a Seregben
Megtekintés
Másik János szólóest
Másik János szólóest
Megtekintés
Az első ráadás a Körömvirág együttessel
Az első ráadás a Körömvirág együttessel
Megtekintés
Nyitott Templomok Napja
Nyitott Templomok Napja
Megtekintés

Berettyóújfalu applikáció

Töltse le ingyenes mobilappunkat és értesüljön időben mindenről! Megtalálható minden olyan információ, ami elsősorban a helyi lakosoknak szól és ezeket mind egy kattintással el tudja érni telefonon, vagy tud útvonalat tervezni az applikációval.

Közvilágítás hibabejelentés

Közvilágítás hibabejelentés

https://kozvilhiba.hu/hibabejelentes
Telefonon: +36 80 204 270

Berettyó Kártya

Berettyóújfalu Város Képviselőtestülete a 2017/28 (II.23) számú határozatában kezdeményezte egy új településkártya beindítását. A rendelet értelmében minden állandó berettyóújfalui lakcímmel rendelkező 18. életévét betöltött személy alanyi jogon kapja meg ezt a kártyát, de bárki számára megvásárolható 2.000 Ft +ÁFA (2.540 Ft) áron a rendezvényházban (Szent István tér 11.)

Bihari Hírlap
Tilos a biharihirlap.hu bármely fotójának, írott anyagának, vagy részletének a szerző illetve a kiadó írásbeli engedélye nélküli újraközlése.

4100 Berettyóújfalu
Dózsa Gy. u. 17-19.
polghiv@berettyoujfalu.hu
Telefon: +36-54-505-450
Fax: +36-54-505-414, +36-54-505-424

Félfogadás:
Hétfő: 8.00 - 16.00
Kedd: 13.00 - 16.00
Csütörtök: 8.00 - 16.00

Berettyóújfalu Önkormányzat