Interreg Románia-Magyarország Partnerség egy jobb jövőért MAGYARORSZÁG KORMÁNYA
KORONAVÍRUS

Vissza a hírekhez

Népzene- és néptáncszeretők találkoztak

Népzene- és néptáncszeretők találkoztak

2021-09-14 11:14

Újra népzene- és néptáncszeretők töltötték meg a Nadányi Zoltán Művelődési Házat. A Bajnóca Néptánc Egyesület ezúttal a „Berettyó Nyárvégi Népzenei és Néptánc Találkozóra” várta az érdeklődőket. Az első alkalommal megtartott programon Vitányi István páratlannak és példaértékűnek nevezte azt a fejlődést, amit a Bajnóca Néptánc Egyesület az elmúlt években elért.   A szeptember 5-ei találkozón húsz produkciót láthatott a közönség. A népzenei felhozatalban többek között bihari, magyarbődi, székelyföldi és nyíradonyi népdalok hangzottak el, míg a táncosok rimóci, hajdúsági, furtai, illetve felcsíki anyagot adtak elő.   A koronavírus-járvány miatt az egyesületek, néptánccsoportok tavaly novemberben leálltak a szakmai munkával. A Bajnócások úgy gondolták, a hosszú pandémiás időszak után szeretnének találkozni a térség népzenészeivel, néptáncosaival, mulatni együtt egy jót, és látni azt – a szakmai zsűri segítségével –, hogy miben kell még fejlődniük.   A Bajnóca Néptánc Egyesület a népzenei és néptánc találkozó mellett egy másik programmal is készül erre a hónapra.   Az 1. Berettyó Nyárvégi Népzenei és Néptánc Találkozóra a helyi fellépők mellett Debrecenből, Mikepércsről, Hajdúhadházról, valamint Körösnagyharsányból érkeztek csoportok, akik egy hangulatos, muzsikával és tánccal teli napot hagytak maguk mögött.  
További hírek

Gépészeti és elektronikai szakmákban képzik közösen a diákokat

Gépészeti és elektronikai szakmákban képzik közösen a diákokat

Megtekintés
„A lélek szirmairól” írt Faragó Maia bemutatkozó kötetében

„A lélek szirmairól” írt Faragó Maia bemutatkozó kötetében

Megtekintés
Testületi ülés szeptember elején

Testületi ülés szeptember elején

Megtekintés

Berettyóújfalu applikáció

Töltse le ingyenes mobilappunkat és értesüljön időben mindenről! Megtalálható minden olyan információ, ami elsősorban a helyi lakosoknak szól és ezeket mind egy kattintással el tudja érni telefonon, vagy tud útvonalat tervezni az applikációval.

Android applikáció

iOS applikáció

Közvilágítás hibabejelentés

Közvilágítás hibabejelentés

https://kozvilhiba.hu/hibabejelentes
Telefonon: +36 80 204 270

Berettyó Kártya

Berettyóújfalu Város Képviselőtestülete a 2017/28 (II.23) számú határozatában kezdeményezte egy új településkártya beindítását. A rendelet értelmében minden állandó berettyóújfalui lakcímmel rendelkező 18. életévét betöltött személy alanyi jogon kapja meg ezt a kártyát, de bárki számára megvásárolható 2.000 Ft +ÁFA (2.540 Ft) áron a rendezvényházban (Szent István tér 11.)

Berettyókártya

Bihari Hírlap


Bihari hírlap

Tilos a biharihirlap.hu bármely fotójának, írott anyagának, vagy részletének a szerző illetve a kiadó írásbeli engedélye nélküli újraközlése.

4100 Berettyóújfalu
Dózsa Gy. u. 17-19.
polghiv@berettyoujfalu.hu
Telefon: +36-54-505-450
Fax: +36-54-505-414, +36-54-505-424

Félfogadás:
Hétfő: 8.00 - 16.00
Kedd: 13.00 - 16.00
Csütörtök: 8.00 - 16.00

Berettyóújfalu Önkormányzat