Interreg Románia-Magyarország Partnerség egy jobb jövőért MAGYARORSZÁG KORMÁNYA
KORONAVÍRUS

Vissza a hírekhez

Modernebb és jobb körülmények között zenélhetnek

Modernebb és jobb körülmények között zenélhetnek

2021-11-23 12:34

Közel 385 millió forintból épült fel a Berettyóújfalui József Attila Általános Iskola Bihari Alapfokú Művészeti Iskolájának épülete, melynek átadó ünnepségét november 3-án tartották. A vissza nem térítendő támogatásnak köszönhetően az intézmény korszerű elméleti és gyakorlati képzést tud nyújtani a zeneiskolai diákoknak. Vitányi István az ünnepi alkalmon gondolatait azzal kezdte, a berettyóújfalui zeneiskola, annak működése városunkat a kultúra térképére helyezte fel.   A Klebelsberg Központ elnöke örömmel számolt be arról, az elmúlt négy évben országos szinten több mint 700 intézmény tudott megújulni csaknem 150 milliárd forintból. Hajnal Gabriella köszöntőjéből kiderült, a Berettyóújfalui Tankerületi Központ – az elmúlt időszakban – a sikeres pályázatok jóvoltából 2 milliárd forintot fordíthatott infrastrukturális fejlesztésekre.   Bulcsu László, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés alelnöke beszédében a jövő alapjának nevezte a zeneiskola új épületét, majd kitért az emberi munka fontosságára is.   A Berettyóújfalui Tankerületi Központ igazgatója, Majosi Pálma azt mondta, a településen nagy múltra tekint vissza a zeneoktatás, amely nemcsak a városban, hanem a térségben élő tanulók számára a jövőben is biztosítani fogja a művészeti képzés lehetőségét.   Majosi Pálma hozzátette: a pályázati összegből hangszereket, bútorokat, valamint informatikai eszközöket is vásároltak. A programot a zeneiskola tanárainak és diákjainak ünnepi műsora színesítette.     Az átadó ünnepség végén a Berettyóújfalui Tankerületi Központ területén működő művészeti iskolák munkatársai egy meglepetés műsorral kedveskedtek a Berettyóújfalui József Attila Általános Iskola Bihari Alapfokú Művészeti Iskolája tanárainak.  
További hírek

ELADÓ INGATLANOK

ELADÓ INGATLANOK

Megtekintés
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Megtekintés
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Herpály-Team Kft. igazgatói állására

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Herpály-Team Kft. igazgatói állására

Megtekintés
Sky System Kft. lakossági fóruma napelemes rendszer kiépítésének támogatásáról

Sky System Kft. lakossági fóruma napelemes rendszer kiépítésének támogatásáról

Megtekintés

Berettyóújfalu applikáció

Töltse le ingyenes mobilappunkat és értesüljön időben mindenről! Megtalálható minden olyan információ, ami elsősorban a helyi lakosoknak szól és ezeket mind egy kattintással el tudja érni telefonon, vagy tud útvonalat tervezni az applikációval.

Android applikáció

iOS applikáció

Közvilágítás hibabejelentés

Közvilágítás hibabejelentés

https://kozvilhiba.hu/hibabejelentes
Telefonon: +36 80 204 270

Berettyó Kártya

Berettyóújfalu Város Képviselőtestülete a 2017/28 (II.23) számú határozatában kezdeményezte egy új településkártya beindítását. A rendelet értelmében minden állandó berettyóújfalui lakcímmel rendelkező 18. életévét betöltött személy alanyi jogon kapja meg ezt a kártyát, de bárki számára megvásárolható 2.000 Ft +ÁFA (2.540 Ft) áron a rendezvényházban (Szent István tér 11.)

Berettyókártya

Bihari Hírlap


Bihari hírlap

Tilos a biharihirlap.hu bármely fotójának, írott anyagának, vagy részletének a szerző illetve a kiadó írásbeli engedélye nélküli újraközlése.

4100 Berettyóújfalu
Dózsa Gy. u. 17-19.
polghiv@berettyoujfalu.hu
Telefon: +36-54-505-450
Fax: +36-54-505-414, +36-54-505-424

Félfogadás:
Hétfő: 8.00 - 16.00
Kedd: 13.00 - 16.00
Csütörtök: 8.00 - 16.00

Berettyóújfalu Önkormányzat