KORONAVÍRUS

Vissza a hírekhez

Képviselő-testületi ülés szeptember 3-án

Képviselő-testületi ülés szeptember 3-án

2020-09-10 12:08

Új tag a Humánpolitikai Bizottságban, döntések közbeszerzési eljárásokkal kapcsolatban, rendeletalkotás a közterületek elnevezéséről és a házszám-megállapítás szabályairól. Üléseztek a képviselők szeptember 3-án. Szepesi Katalin lemondását követően előterjesztésében Gál László Csaba megválasztását javasolta a polgármester a Humánpolitikai Bizottság nem képviselő tagjának. Vitányi Ferenc hozzászólásában ellenzéki képviselőként hiányolta, hogy a jelöléskor nem kérték ki a véleményét, ezügyben egyeztetés nem történt. A testület végül tíz igen szavazattal elfogadta a jelölést, egy képviselő nem vett részt a szavazásban. Az ülésen az új tag eskütétele is megtörtént. Egy 2003-ban elfogadott rendelet szabályozta eddig a közterületek elnevezését és a házszám-megállapítások rendjét a városban. Ezen a területet azóta nagyon sok változás történt, 2014-ben pedig létrejött a központi címregiszter, és sok szabályt már kormányrendeleti szinten határoznak meg. Ezek okán volt szükség egy új rendelet megalkotására.   Az önkormányzatok rendkívüli támogatására ad lehetőséget a belügyminiszter és a pénzügyminiszter által közösen kiírt pályázat, melyre évente összesen két alkalommal pályázhat a város.   A ,,Bölcsődei férőhely bővítés Berettyóújfaluban” című projekthez kapcsolódó közbeszerzési eljárás megindításáról született döntés. A törvényi előírásnak megfelelően az építésre vonatkozóan öt vállalkozó részére kerül megküldésre az ajánlattételi felhívás. Ezt a jelenlévő 11 képviselő közül 9 támogatta. Nem fogadták el viszont Vitányi Ferenc módosító indítványát, melyben még két cég részére kérte az ajánlattételi felhívás megküldését.   Lezárult a közbeszerzési eljárás az „Inkubátorház fejlesztése Berettyóújfaluban” tárgyú pályázat esetében. Az előterjesztés szerint az ajánlatok értékelését követően az Egberstone Kft. ajánlata a legelőnyösebb, viszont az ő ajánlata is több, nettó 29 millió forinttal.    A polgármester az ülésen elmondta a támogató felé már benyújtásra került a többletforrási igény, de a pályázat célja, a kezdő, vagy induló vállalkozásokat helyben segítő projekt hatása miatt, ha szükséges, akkor az összeget a jövő évi költségvetésből fedezik.   A képviselők végül névszerinti szavazáson valamennyien támogatták az előterjesztés szerinti eredmény megállapítását.  Az ülés végén Szántai László tett fel kérdést a városban zajló szélessávú internet hálózat bővítésével járó munkálatokról, a helyreállításról és határidőről. Az ülésen elhangzott figyelemmel kísérik a kivitelezést, és várhatóan november végére fognak elkészülni a szolgáltatók. Zákány Zsolt egy évről-évre visszatérő problémáról beszélt: a Táncsics téren lévő szennyvíz átemelő – a környéken élőket zavaró – szaghatásáról. Az ülésen elhangzott, fontos a biofilterek rendszeres karbantartása, illetve cseréje, de a több évtizede kialakított vákuumos szennyvízelvezetési rendszerrel kapcsolatban folyamatosak a visszatérő problémák és nagyon magas az üzemeltetési költsége.  
További hírek

Speciális tartalékosként a Seregben
Speciális tartalékosként a Seregben
Megtekintés
Másik János szólóest
Másik János szólóest
Megtekintés
Az első ráadás a Körömvirág együttessel
Az első ráadás a Körömvirág együttessel
Megtekintés
Nyitott Templomok Napja
Nyitott Templomok Napja
Megtekintés

Berettyóújfalu applikáció

Töltse le ingyenes mobilappunkat és értesüljön időben mindenről! Megtalálható minden olyan információ, ami elsősorban a helyi lakosoknak szól és ezeket mind egy kattintással el tudja érni telefonon, vagy tud útvonalat tervezni az applikációval.

Közvilágítás hibabejelentés

Közvilágítás hibabejelentés

https://kozvilhiba.hu/hibabejelentes
Telefonon: +36 80 204 270

Berettyó Kártya

Berettyóújfalu Város Képviselőtestülete a 2017/28 (II.23) számú határozatában kezdeményezte egy új településkártya beindítását. A rendelet értelmében minden állandó berettyóújfalui lakcímmel rendelkező 18. életévét betöltött személy alanyi jogon kapja meg ezt a kártyát, de bárki számára megvásárolható 2.000 Ft +ÁFA (2.540 Ft) áron a rendezvényházban (Szent István tér 11.)

Bihari Hírlap
Tilos a biharihirlap.hu bármely fotójának, írott anyagának, vagy részletének a szerző illetve a kiadó írásbeli engedélye nélküli újraközlése.

4100 Berettyóújfalu
Dózsa Gy. u. 17-19.
polghiv@berettyoujfalu.hu
Telefon: +36-54-505-450
Fax: +36-54-505-414, +36-54-505-424

Félfogadás:
Hétfő: 8.00 - 16.00
Kedd: 13.00 - 16.00
Csütörtök: 8.00 - 16.00

Berettyóújfalu Önkormányzat