KORONAVÍRUS

Vissza a hírekhez

Hazai és határon túli sajtófotókból nyílt kiállítás

Hazai és határon túli sajtófotókból nyílt kiállítás

2022-06-21 10:58

Bihar megye és Hajdú-Bihar megye fotóriportereinek legsikeresebb alkotásaiból nyílt tárlat a Makk Kálmán Moziban június 13-án. A kiállítást több éve már az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület által szervezett Szathmári Pap Károly Nemzetközi Fotográfiai Fesztivál keretein belül rendezik meg. Az elmúlt év kiemelkedő eseményeit bemutató tárlat létrejöttéről, illetve hagyományáról a megnyitó résztvevőit köszöntő Tóth István beszélt.   Az alapító elnök a táraltban szereplő képek kapcsán kiemelte, többek között azt láthatjuk, hogyan ünnepelték 2021-ben a magyar kultúra napját Debrecenben és Nagyváradon. Hozzátette, mivel minden évnek megvan a maga sajátossága, így a fényképek zöme a tavaly még az emberiséget sújtó világjárvány témáját mutatja be. Az idei kiállítás győztes fotóját illetően Tóth István úgy fogalmazott, az alkotás több szempontból is csodálatos.   A tárlatot Stanik István nyitotta meg, aki sok mindenben segített, hogy a Bihari fotóriporterek pályaműveiből kiállítás nyílhasson. Mint mondta, több szempontból is kötődik a kezdeményezéshez: élete nagy részét Nagyváradon töltötte, szerkesztőként sokat dolgozott sajtófotókkal. A debreceni Partium Ház szakmai igazgatója hangsúlyozta, a jó sajtófotónak önmagában is hírértéke van. Hozzátette, ahhoz, hogy a fotó érdekes hírt közöljön, egy kis feszültségnek, valami váratlannak, a megszokottól eltérőnek kell szerepelnie a felvételen. Ezeket a szempontokat jól szemlélteti az idei győztes fénykép, melyen a kiváló sajtófotó összes elemét be lehet mutatni – tette hozzá Stanik István, aki azt is kiemelte, a tárlatot legelőször a Partium Házban mutatták be, de a tervek szerint a nagyszalontai és a margittai fotókedvelők is megtekinthetik majd az alkotásokat. Addig azonban a fotóriporterek 2022-es kiállítása július második hetéig a Makk Kálmán Mozi Galériában állomásozik. Városunkban a kiállításmegnyitó egyben a Nyári Művészeti Fesztivál 0. napja volt, így az alkalmat zenés előadás színesítette.  
További hírek

Határtalan blues – utazás az időben és a szívben

Határtalan blues – utazás az időben és a szívben

Megtekintés
Szimpla vágyak jelentek meg a színpadon

Szimpla vágyak jelentek meg a színpadon

Megtekintés
95 éves a levente medence

95 éves a levente medence

Megtekintés
Az egyik legsikeresebb magyar musical nyitotta a Nyári Művészeti Fesztivált

Az egyik legsikeresebb magyar musical nyitotta a Nyári Művészeti Fesztivált

Megtekintés

Berettyóújfalu applikáció

Töltse le ingyenes mobilappunkat és értesüljön időben mindenről! Megtalálható minden olyan információ, ami elsősorban a helyi lakosoknak szól és ezeket mind egy kattintással el tudja érni telefonon, vagy tud útvonalat tervezni az applikációval.

Android applikáció

iOS applikáció

Közvilágítás hibabejelentés

Közvilágítás hibabejelentés

https://kozvilhiba.hu/hibabejelentes
Telefonon: +36 80 204 270

Berettyó Kártya

Berettyóújfalu Város Képviselőtestülete a 2017/28 (II.23) számú határozatában kezdeményezte egy új településkártya beindítását. A rendelet értelmében minden állandó berettyóújfalui lakcímmel rendelkező 18. életévét betöltött személy alanyi jogon kapja meg ezt a kártyát, de bárki számára megvásárolható 2.000 Ft +ÁFA (2.540 Ft) áron a rendezvényházban (Szent István tér 11.)

Berettyókártya

Bihari Hírlap


Bihari hírlap

Tilos a biharihirlap.hu bármely fotójának, írott anyagának, vagy részletének a szerző illetve a kiadó írásbeli engedélye nélküli újraközlése.

4100 Berettyóújfalu
Dózsa Gy. u. 17-19.
polghiv@berettyoujfalu.hu
Telefon: +36-54-505-450
Fax: +36-54-505-414, +36-54-505-424

Félfogadás:
Hétfő: 8.00 - 16.00
Kedd: 13.00 - 16.00
Csütörtök: 8.00 - 16.00

Berettyóújfalu Önkormányzat