Vissza a hírekhez

Felhívás javaslattételre - Városi kitüntetések 2024.

Felhívás javaslattételre - Városi kitüntetések 2024.

2024-02-21 15:31

 
Berettyóújfalu város 20/2023. (X. 27.) számú rendelete szól az Önkormányzat Képviselõ-testülete által alapított kitüntetések odaítélésérõl. A rendelet értelmében, ebben az évben a város napja alkalmából a következõ kitüntetések adományozására van lehetõség:
 
Berettyóújfalu Város Díszpolgára cím,
Báthory Gábor-díj kitüntetés
Fráter László-díj kitüntetés
Csorba György-díj
Fehér Istvánné-díj kitüntetés
Kabos Endre-díj kitüntetés
Berettyóújfalu város jó tanulója – jó sportolója kitüntetés
Elismerõ emléklap – legalább 40 éve folyamatosan végzett munkáért
 
 
Berettyóújfalu Város Díszpolgára cím annak a természetes személynek adományozható, aki tevékenységével a várospolitikai, gazdasági, tudományos, kulturális, mûvészeti, sport vagy szakmai élet területén huzamosabb idõn keresztül kimagasló érdemeket szerzett, közvetve vagy közvetlenül hozzájárulva Berettyóújfalu anyagi, szellemi és erkölcsi gyarapodásához.
 
Báthory Gábor-díj kitüntetés annak a természetes személynek, jogi személynek, közösségnek adományozható, aki tevékenységével a város mûvészeti, kulturális, sport és egyéb értékeinek gyarapításához hozzájárult.
 
Fráter László-díj kitüntetés annak a természetes személynek, közösségnek adományozható, aki Berettyóújfaluban kiemelkedõ munkát végez a közigazgatás, a közszolgálat, illetve az egészségügy területén.
 
Csorba György-díj kitüntetés annak a természetes személynek, jogi személynek adományozható, aki Berettyóújfalu gazdasági, társadalmi életét vállalkozóként, õstermelõként, üzleti szolgáltatóként hosszú idõ óta gazdagítja, egyúttal hozzájárul a város közösségeinek mûködéséhez, értékeinek megõrzéséhez, illetve gyarapításához.
 
Fehér Istvánné-díj kitüntetés annak a természetes személynek adományozható, aki kiemelkedõ pedagógiai tevékenységet végez, vagy végzett valamely berettyóújfalui köznevelési intézményben. Tanítványai eredményesen szerepelnek tanulmányi, szakmai, sport versenyeken, kiemelkedõek valamely mûvészeti ágban, továbbá pedagógusi munkájával példát mutat a felnövekvõ nemzedéknek.
 
Kabos Endre-díj kitüntetés annak a természetes személynek, jogi személynek, közösségnek adományozható, aki Berettyóújfalu sportéletében, diáksportjában kiemelkedõ tevékenységet fejt, vagy fejtett ki, sportvezetõi, -szervezõi tevékenységével, elért eredményeivel hozzájárult a város hírnevének öregbítéséhez. Adományozható továbbá annak az aktív sportolónak vagy csapatnak, aki városi szinten az adott év legkiemelkedõbb teljesítményét érte el országos, vagy nemzetközi szinten.
 
Berettyóújfalu város jó tanulója – jó sportolója kitüntetés annak a Berettyóújfaluban élõ, berettyóújfalui iskolában tanuló diáknak adományozható, aki adott tanévben legalább 4,8-as tanulmányi átlaggal rendelkezik, és sportágában hazai, vagy nemzetközi versenyen eredményesen szerepelt.
 
A rendelet 15. §-a értelmében annak a személynek, aki egy adott munka-, vagy szakterületen folyamatosan, legalább 40 éve aktívan fejti ki tevékenységét, a helyi közösség elismeréseként évente egy alkalommal emléklap adományozható.
 
Kérjük, hogy az elismeréssel kapcsolatos írásbeli javaslataikat a mellékelt adatlap kitöltésével, 2024. március 26-ig beérkezõen szíveskedjenek benyújtani Muraközi István polgármester címére (Berettyóújfalu Város Önkormányzata, 4100 Berettyóújfalu, Dózsa György utca 17–19.), illetve e-mailben a murakoziistvan@berettyoujfalu.hu címre.
 
 
A rendelet 16. § 5./ pontja értelmében a szóbeli,
illetve indoklás nélkül beérkezett javaslatok nem kerülnek elõterjesztésre.
 
 
 
Berettyóújfalu Város Önkormányzata
 

 




További hírek

Richter Egészségváros

Richter Egészségváros

Megtekintés
MÁV tájékoztatása vegyszeres gyomirtásról

MÁV tájékoztatása vegyszeres gyomirtásról

Megtekintés
Lomtalanítás

Lomtalanítás

Megtekintés
Veszélyes hulladékok begyűjtése

Veszélyes hulladékok begyűjtése

Megtekintés

Berettyóújfalu applikáció

Töltse le ingyenes mobilappunkat és értesüljön időben mindenről! Megtalálható minden olyan információ, ami elsősorban a helyi lakosoknak szól és ezeket mind egy kattintással el tudja érni telefonon, vagy tud útvonalat tervezni az applikációval.

Android applikáció

iOS applikáció

Közvilágítás hibabejelentés

Közvilágítás hibabejelentés

https://kozvilhiba.hu/hibabejelentes
Telefonon: +36 80 204 270

Berettyó Kártya

Berettyóújfalu Város Képviselőtestülete a 2017/28 (II.23) számú határozatában kezdeményezte egy új településkártya beindítását. A rendelet értelmében minden állandó berettyóújfalui lakcímmel rendelkező 18. életévét betöltött személy alanyi jogon kapja meg ezt a kártyát, de bárki számára megvásárolható 2.000 Ft +ÁFA (2.540 Ft) áron a rendezvényházban (Szent István tér 11.)

Berettyókártya

Bihari Hírlap


Bihari hírlap

Tilos a biharihirlap.hu bármely fotójának, írott anyagának, vagy részletének a szerző illetve a kiadó írásbeli engedélye nélküli újraközlése.

4100 Berettyóújfalu
Dózsa Gy. u. 17-19.
polghiv@berettyoujfalu.hu
Telefon: +36-54-505-450
Fax: +36-54-505-414, +36-54-505-424

Félfogadás:
Hétfő: 8.00 - 16.00
Kedd: 13.00 - 16.00
Csütörtök: 8.00 - 16.00

Berettyóújfalu Önkormányzat