Interreg Románia-Magyarország Partnerség egy jobb jövőért MAGYARORSZÁG KORMÁNYA
KORONAVÍRUS

Vissza a hírekhez

Értékes és szép magyar beszédek hangzottak el a területi versenyen

Értékes és szép magyar beszédek hangzottak el a területi versenyen

2021-02-11 09:19

A koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet okán idén rendhagyó módon, online formában tartották meg a „Szép Magyar Beszéd” verseny területi döntőjét városunkban. A február 9-ei vetélkedőn résztvevőknek egy szabadon választott és egy kötelező 20-25 soros prózai szöveget kellett felolvasniuk. Az 5-6. osztályosoknak Benedek Elek: Nagy Lajos király, míg a 7-8-os diákoknak Farkas László: Negédes anyanyelvünk című írásával kellett megbirkózniuk a Kazinczy Ferencről elnevezett megmérettetésen. A versenyzőket Kogyilla Zsolt, a Berettyó Kulturális Központ Médiacsoportjának szakmai vezetője, Kapornai Andrásné nyugalmazott magyar szakos tanár, valamint Kocsis Csaba népművelő értékelte.   Ebben az évben összesen 13 általános iskolás tanuló nevezett az ifjúság anyanyelvi nevelését, a beszédkultúra javítását szolgáló versenyre. A zsűri elnökét arról is kérdeztük, miért fontos, hogy minél többen részt vegyenek a „Szép Magyar Beszéd” vetélkedőn.   Az 5-6. osztályosok között a harmadik helyen Domokos Zalán, a másodikon Frank Debóra, az elsőn Nagy Zsófia végzett. 7-8. évfolyamon Frank Eszter lett az első, így ő fogja képviseli Berettyóújfalut – március végén – a kisújszállási regionális fordulóban.  




További hírek

ELADÓ INGATLANOK

ELADÓ INGATLANOK

Megtekintés
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Megtekintés
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Herpály-Team Kft. igazgatói állására

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Herpály-Team Kft. igazgatói állására

Megtekintés
Sky System Kft. lakossági fóruma napelemes rendszer kiépítésének támogatásáról

Sky System Kft. lakossági fóruma napelemes rendszer kiépítésének támogatásáról

Megtekintés

Berettyóújfalu applikáció

Töltse le ingyenes mobilappunkat és értesüljön időben mindenről! Megtalálható minden olyan információ, ami elsősorban a helyi lakosoknak szól és ezeket mind egy kattintással el tudja érni telefonon, vagy tud útvonalat tervezni az applikációval.

Android applikáció

iOS applikáció

Közvilágítás hibabejelentés

Közvilágítás hibabejelentés

https://kozvilhiba.hu/hibabejelentes
Telefonon: +36 80 204 270

Berettyó Kártya

Berettyóújfalu Város Képviselőtestülete a 2017/28 (II.23) számú határozatában kezdeményezte egy új településkártya beindítását. A rendelet értelmében minden állandó berettyóújfalui lakcímmel rendelkező 18. életévét betöltött személy alanyi jogon kapja meg ezt a kártyát, de bárki számára megvásárolható 2.000 Ft +ÁFA (2.540 Ft) áron a rendezvényházban (Szent István tér 11.)

Berettyókártya

Bihari Hírlap


Bihari hírlap

Tilos a biharihirlap.hu bármely fotójának, írott anyagának, vagy részletének a szerző illetve a kiadó írásbeli engedélye nélküli újraközlése.

4100 Berettyóújfalu
Dózsa Gy. u. 17-19.
polghiv@berettyoujfalu.hu
Telefon: +36-54-505-450
Fax: +36-54-505-414, +36-54-505-424

Félfogadás:
Hétfő: 8.00 - 16.00
Kedd: 13.00 - 16.00
Csütörtök: 8.00 - 16.00

Berettyóújfalu Önkormányzat