Interreg Románia-Magyarország Partnerség egy jobb jövőért MAGYARORSZÁG KORMÁNYA
KORONAVÍRUS

Vissza a hírekhez

Cigány meséket tartalmazó könyvet készített a népmesepont

Cigány meséket tartalmazó könyvet készített a népmesepont

2021-11-23 13:01

A muzsika sem hiányozhatott a Bodorka NépmesePont legutóbbi programjáról, ahol kiállítással egybekötött könyvbemutatót tartottak. A november 6-ai alkalmon a népmesepont által készített, cigány meséket tartalmazó kötetet ismerhette meg a közönség. Rácz Anikó az eseményen arról szólt, a Bodorkának a „Játsszunk mesét Biharban!” c. pályázat keretében kettő népmesekönyve is megjelent a Berettyó Kulturális Központ kiadásában, ami egy komoly mérföldkőnek számít az intézmény életében. Az egyik mű a Szűcs Sándor: Madárkereső királyfiak, míg a másik az „Anyám meséi, Guszti bácsi meséi” címet viseli.   A cigány történeteket tartalmazó könyv „Anyám meséi” c. részében Pukoli Lászlóné népmeséi olvashatóak. A mesegyűjtő Jucika néni a gyermekkorában édesanyjától hallott történeteket nem felejtette el, hanem megőrizte, és családja körében továbbadta azokat. Meséin nőtt fel három gyermeke, akiknek nemcsak elmondta a történeteket, hanem még mesélni is megtanította őket.   Pukoli Lászlóné arról is beszélt, a könyvbemutató napján fogta először a kezében a cigány meséket tartalmazó kötetet.   A felnőtteknek, valamint 7 éves kor feletti gyerekeknek szóló könyvben Nagy Gusztáv író, költő, műfordító történetei is helyet kaptak. Guszti bácsi emlékezetében megőrizte a gyermekkorában hallott meséket, amiket saját gondolataival, fantáziájával úgy alkotott újra és keltett életre, hogy azok magukban hordozzák az ősi cigány hitvilágot, álmokat, vágyakat, íratlan törvényeket.   A kötetet, illetve a mesekönyvben található rajzokból nyílt kiállítást november 25-ig tekinthetik meg az érdeklődők a Bodorka Galériában.  
További hírek

ELADÓ INGATLANOK

ELADÓ INGATLANOK

Megtekintés
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Megtekintés
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Herpály-Team Kft. igazgatói állására

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Herpály-Team Kft. igazgatói állására

Megtekintés
Sky System Kft. lakossági fóruma napelemes rendszer kiépítésének támogatásáról

Sky System Kft. lakossági fóruma napelemes rendszer kiépítésének támogatásáról

Megtekintés

Berettyóújfalu applikáció

Töltse le ingyenes mobilappunkat és értesüljön időben mindenről! Megtalálható minden olyan információ, ami elsősorban a helyi lakosoknak szól és ezeket mind egy kattintással el tudja érni telefonon, vagy tud útvonalat tervezni az applikációval.

Android applikáció

iOS applikáció

Közvilágítás hibabejelentés

Közvilágítás hibabejelentés

https://kozvilhiba.hu/hibabejelentes
Telefonon: +36 80 204 270

Berettyó Kártya

Berettyóújfalu Város Képviselőtestülete a 2017/28 (II.23) számú határozatában kezdeményezte egy új településkártya beindítását. A rendelet értelmében minden állandó berettyóújfalui lakcímmel rendelkező 18. életévét betöltött személy alanyi jogon kapja meg ezt a kártyát, de bárki számára megvásárolható 2.000 Ft +ÁFA (2.540 Ft) áron a rendezvényházban (Szent István tér 11.)

Berettyókártya

Bihari Hírlap


Bihari hírlap

Tilos a biharihirlap.hu bármely fotójának, írott anyagának, vagy részletének a szerző illetve a kiadó írásbeli engedélye nélküli újraközlése.

4100 Berettyóújfalu
Dózsa Gy. u. 17-19.
polghiv@berettyoujfalu.hu
Telefon: +36-54-505-450
Fax: +36-54-505-414, +36-54-505-424

Félfogadás:
Hétfő: 8.00 - 16.00
Kedd: 13.00 - 16.00
Csütörtök: 8.00 - 16.00

Berettyóújfalu Önkormányzat