Interreg Románia-Magyarország Partnerség egy jobb jövőért MAGYARORSZÁG KORMÁNYA
KORONAVÍRUS

Vissza a hírekhez

Az év utolsó képviselő-testületi ülése

Az év utolsó képviselő-testületi ülése

2022-01-04 10:35

December 16-án tartották az év utolsó képviselő-testületi ülését a városházán. Döntések születtek közbeszerzési eljárással, ügyvezető igazgatói megválasztással kapcsolatban és felnőtt, valamint gyermek háziorvosi praxisokról is. A testületi ülés elején emlékeztek meg Török Istvánnéról, a Vass Jenő Óvoda és Bölcsőde nyugalmazott intézményvezetőjéről, a Bihari Népművészeti Egyesület alapító elnökéről, aki november 25-én, életének 66. évében elhunyt.   Háziorvosi praxisjog átadásáról két határozati javaslat volt a képviselők előtt. Dr. Kertész Balázs szándéknyilatkozatban jelezte az önkormányzat felé, hogy praxisát nyugállományba vonulás miatt el kívánja adni Dr. Kolcsár Lajos Levente belgyógyász, gasztroenterológus szakorvos részére, aki kérte, hogy a Képviselő-testület támogassa azon szándékát, hogy a berettyóújfalui praxist 2022. március 1-től vállalkozási formában működtesse.   A képviselő-testület egybehangzó igennel támogatta a praxisjog átadását. Sor került a BERÉPO Nonprofit Kft. ügyvezetőjének megválasztására is. Muraközi István polgármester javaslatára – kimagasló szakmai munkája okán – a jelenlegi ügyvezetőt bíznák meg újabb öt évre az ügyvezetői tisztséggel. Karalyos Krisztina 2001 óta dolgozik az intézményben, 2011-től vezetőként.   A testület elfogadva a javaslatban leírtakat újabb öt évre Karalyos Krisztinát választotta meg ügyvezetőnek, a cég könyvvizsgálójának pedig újból Kusai Tamást bízták meg.  A napirendek egyikeként tárgyaltak a Berettyóújfalui Kóbor Mancsok Állatvédő Egyesület beszámolójáról is. A szervezet ebben a formában 2020. júniusa óta végzi a városban a kóbor állatok befogását, őrzését, gondozását és gazdákhoz juttatását.   A képviselő-testület elfogadta az ülésen az önkormányzat 2022-es első félévi munkatervét. A gyermekorvosokkal történt egyeztetés alapján továbbra is indokolt Dr. Kin Ágnes bevonása a gyermekorvosi praxis helyettesítésébe a nagyszámú betegforgalom, valamint a koronavírusos megbetegedésekkel kapcsolatban jelentkező megnövekedett adminisztrációs teher miatt. A testület elfogadva az előterjesztést 2022. március 31-ig meghosszabbította Dr. Kin Ágnes gyermekorvos, valamint Papp István Jánosné asszisztens megbízatását.   A testületi ülés végén tájékoztatás hallhattak a képviselők a „Zöld Város Program” következő ütemének fejlesztési területeiről. A tervek szerint játszóterek, sportparkok, kutyafuttató és pihenő parkok létesülnének vagy újulnának meg a város több pontján. Ezzel kapcsolatban elhangzott, ezúttal nem belvárosi részeket érintenek a beruházások, hanem a település külső területeit, kertvárosi részeit. A pályázatot jövő januárig lehet benyújtani, addig – mint elhangzott – véleményeket, észrevételeket is várnak.  
További hírek

Az Ifjúsági Fúvószenekar karácsonyi koncertje

Az Ifjúsági Fúvószenekar karácsonyi koncertje

Megtekintés
Helyi tehetségek első önálló koncertje

Helyi tehetségek első önálló koncertje

Megtekintés
Táncoló kalendárium – évet zártak a Bajnócások

Táncoló kalendárium – évet zártak a Bajnócások

Megtekintés
Betlehemi lánggal ragyogott fel a szeretet gyertyafénye

Betlehemi lánggal ragyogott fel a szeretet gyertyafénye

Megtekintés

Berettyóújfalu applikáció

Töltse le ingyenes mobilappunkat és értesüljön időben mindenről! Megtalálható minden olyan információ, ami elsősorban a helyi lakosoknak szól és ezeket mind egy kattintással el tudja érni telefonon, vagy tud útvonalat tervezni az applikációval.

Android applikáció

iOS applikáció

Közvilágítás hibabejelentés

Közvilágítás hibabejelentés

https://kozvilhiba.hu/hibabejelentes
Telefonon: +36 80 204 270

Berettyó Kártya

Berettyóújfalu Város Képviselőtestülete a 2017/28 (II.23) számú határozatában kezdeményezte egy új településkártya beindítását. A rendelet értelmében minden állandó berettyóújfalui lakcímmel rendelkező 18. életévét betöltött személy alanyi jogon kapja meg ezt a kártyát, de bárki számára megvásárolható 2.000 Ft +ÁFA (2.540 Ft) áron a rendezvényházban (Szent István tér 11.)

Berettyókártya

Bihari Hírlap


Bihari hírlap

Tilos a biharihirlap.hu bármely fotójának, írott anyagának, vagy részletének a szerző illetve a kiadó írásbeli engedélye nélküli újraközlése.

4100 Berettyóújfalu
Dózsa Gy. u. 17-19.
polghiv@berettyoujfalu.hu
Telefon: +36-54-505-450
Fax: +36-54-505-414, +36-54-505-424

Félfogadás:
Hétfő: 8.00 - 16.00
Kedd: 13.00 - 16.00
Csütörtök: 8.00 - 16.00

Berettyóújfalu Önkormányzat