KORONAVÍRUS

Vissza a hírekhez

Átadták a városi kitüntetéseket

Átadták a városi kitüntetéseket

2021-05-31 11:47

A város napját ünnepelte Berettyóújfalu május 21-én. Az ünnepi programok sora a Vörösmarty téren kezdődött, ahol többek között Báthory Gábor erdélyi fejedelemre gondoltak vissza. A Vörösmarty téren zajló események sora Báthory Gábor erdélyi fejedelem szobrának koszorúzásával ért véget, az emlékműnél az intézmények és civil szervezetek képviselői helyezték el a megemlékezés virágait.   A nap a művelődési ház színháztermében folytatódott, ahol ünnepélyes keretek között adták át a városi kitüntetéseket. Vitányi István köszöntőjében különleges napnak nevezte a város napja alkalmából szervezett ünnepi eseményt.   Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke azt mondta, a kitüntetett személyek úgy élték az életüket, hogy éltek az előttük adódó lehetőségekkel és kihívásokkal.   Az ünnepi alkalmon elsőként a „Berettyóújfalu város díszpolgára” kitüntető címet adták át, melyet idén a Bihar Néptáncegyüttes és a berettyóújfalui néptáncmozgalom elindítója, Bak Istvánné kapott.   „Berettyóújfalu város díszpolgára” kitüntető címet adományoztak Dr. Váradi Judit, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának docensének is.   Báthory Gábor-díj kitüntetést a Gróf Tisza István Kórház Covid Osztálya kapott.   Ebben az évben négy Fráter László-díjat adtak át. Néhai Pércsi István Adorján mentőtiszt munkáját posztumusz emlékéremmel ismerték el.   Fráter László-díjat adományoztak Horváth Balázsné vezető asszisztensnek is.   Karalyos Krisztina, a BERÉPO Nonprofit Kft. ügyvezetőjének munkáját szintén Fráter László-díjjal ismerték el.   Kecskeméti Brigitta osztályvezető főnővér is Fráter László-díjat vehetett át.   Csorba György-díj kitüntetést Lisztes Gyula, a Lisztes Trans EC vezetője kapott.   Fehér Istvánné-díjat Sebőné Papp Judit pedagógusnak adtak át.   Kabos Endre-díjat Bencze Zoltán edzőnek adományoztak.   Emléklappal Agárdi Sándorné, Erdei Júlia, Iklódi Mihályné és Tóth Gyuláné, az Elixír Gyógyszertár alkalmazottainak munkáját ismerték el.   A díjátadó ünnepségen megemlékeztek azokról a jeles polgárokról, akik a 2019-es város napja óta távoztak el Berettyóújfalu közösségéből.   A város napja alkalmából szervezett ünnepi eseményt Dancza István és Jakab Barbara somogyi táncokból álló koreográfiája, illetve Sándor Zeréndné zongorajátéka színesítette.  
További hírek

72 egyedi és értékes alkotást neveztek a Matiné rajzpályázatra
72 egyedi és értékes alkotást neveztek a Matiné rajzpályázatra
Megtekintés
„Kitesszük a szűrét…” a kilencedik alkalommal
„Kitesszük a szűrét…” a kilencedik alkalommal
Megtekintés
Június 10-től látogatható a Zsinagóga Kultúrtér
Június 10-től látogatható a Zsinagóga Kultúrtér
Megtekintés
Átadták a megújult Herpály ABC-t
Átadták a megújult Herpály ABC-t
Megtekintés

Berettyóújfalu applikáció

Töltse le ingyenes mobilappunkat és értesüljön időben mindenről! Megtalálható minden olyan információ, ami elsősorban a helyi lakosoknak szól és ezeket mind egy kattintással el tudja érni telefonon, vagy tud útvonalat tervezni az applikációval.

Közvilágítás hibabejelentés

Közvilágítás hibabejelentés

https://kozvilhiba.hu/hibabejelentes
Telefonon: +36 80 204 270

Berettyó Kártya

Berettyóújfalu Város Képviselőtestülete a 2017/28 (II.23) számú határozatában kezdeményezte egy új településkártya beindítását. A rendelet értelmében minden állandó berettyóújfalui lakcímmel rendelkező 18. életévét betöltött személy alanyi jogon kapja meg ezt a kártyát, de bárki számára megvásárolható 2.000 Ft +ÁFA (2.540 Ft) áron a rendezvényházban (Szent István tér 11.)

Bihari Hírlap
Tilos a biharihirlap.hu bármely fotójának, írott anyagának, vagy részletének a szerző illetve a kiadó írásbeli engedélye nélküli újraközlése.

4100 Berettyóújfalu
Dózsa Gy. u. 17-19.
polghiv@berettyoujfalu.hu
Telefon: +36-54-505-450
Fax: +36-54-505-414, +36-54-505-424

Félfogadás:
Hétfő: 8.00 - 16.00
Kedd: 13.00 - 16.00
Csütörtök: 8.00 - 16.00

Berettyóújfalu Önkormányzat