Vissza a hírekhez

Agrárképzési központ épül a piac területén

Agrárképzési központ épül a piac területén

2021-07-21 12:23

„A foglalkoztatási arány és az üzleti környezet javításának integrált megközelítése Margitta és Berettyóújfalu kistérségek szintjén” című projekt magyarországi nyitórendezvényének adott otthont a városháza nagyterme. A pályázat keretében a román településen egy „Mezőgazdasági és Agrár-élelmiszeripari Vállalkozói és Képzési Központ” épül, míg városunkban a Berettyó-Bihar Agrárképzési Központ jön létre. A július 13-ai projektnyitó alkalmon Muraközi István polgármester a két település közötti, már hosszú ideje tartó partnerségről beszélt.   Vitányi István köszöntőjében a határ menti települések közötti, már hagyományosnak mondható együttműködésekről szólt.   A Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke, Pajna Zoltán azt mondta, az interregionális együttműködések kialakulásakor a megyei önkormányzat sok célt tűzött ki maga elé.   Pajna Zoltán gondolatait azzal zárta, fontos, hogy a berettyóújfalui, margittai, vagy akár a debreceni piacon is jelen legyenek azok a termelők, akik jó minőségű, helyi termékeket tudnak előállítani. Margitta Megyei Jogú Város polgármestere szerint a pályázat befejezése nagy hatással lesz a két település lakosai számára, emellett az őstermelőknek és helyi vállalkozóknak jobb, modernebb körülmények között lesz lehetőségük termékeiket bemutatni, eladni. Marcel Emil Sas Adăscăliţii azt is hozzátette, egy másik, hasznos része a projektnek, hogy vállalkozói készségeket támogató képzési programokat tudnak majd tartani helybeli vállalkozók és magánszemélyek részére. Sólya László, a Városfejlesztési Iroda vezetője a Berettyóújfaluban megvalósuló fejlesztésekről tájékoztatta a jelenlévőket.     Botos Sándor projektmenedzser a Margittát érintő fejlesztésekről számolt be.   A pályázat összköltsége 2.615.166 euró, melyből városunkat 925.672 euró illeti meg. Ennek az összegnek 85%-a Európai Uniós, 10%-a állami támogatás, 5%-a pedig önkormányzati önerő.  




További hírek

PÁLYÁZATI KIÍRÁS

PÁLYÁZATI KIÍRÁS

Megtekintés
Pályázati felhívás Berettyóújfalu 7/2 hrsz.-ú ingatlan hasznosítására

Pályázati felhívás Berettyóújfalu 7/2 hrsz.-ú ingatlan hasznosítására

Megtekintés
TÁJÉKOZTATÁS

TÁJÉKOZTATÁS

Megtekintés
Nyugdíjasház bérleti jogának pályázata

Nyugdíjasház bérleti jogának pályázata

Megtekintés

Berettyóújfalu applikáció

Töltse le ingyenes mobilappunkat és értesüljön időben mindenről! Megtalálható minden olyan információ, ami elsősorban a helyi lakosoknak szól és ezeket mind egy kattintással el tudja érni telefonon, vagy tud útvonalat tervezni az applikációval.

Android applikáció

iOS applikáció

Közvilágítás hibabejelentés

Közvilágítás hibabejelentés

https://kozvilhiba.hu/hibabejelentes
Telefonon: +36 80 204 270

Berettyó Kártya

Berettyóújfalu Város Képviselőtestülete a 2017/28 (II.23) számú határozatában kezdeményezte egy új településkártya beindítását. A rendelet értelmében minden állandó berettyóújfalui lakcímmel rendelkező 18. életévét betöltött személy alanyi jogon kapja meg ezt a kártyát, de bárki számára megvásárolható 2.000 Ft +ÁFA (2.540 Ft) áron a rendezvényházban (Szent István tér 11.)

Berettyókártya

Bihari Hírlap


Bihari hírlap

Tilos a biharihirlap.hu bármely fotójának, írott anyagának, vagy részletének a szerző illetve a kiadó írásbeli engedélye nélküli újraközlése.

4100 Berettyóújfalu
Dózsa Gy. u. 17-19.
polghiv@berettyoujfalu.hu
Telefon: +36-54-505-450
Fax: +36-54-505-414, +36-54-505-424

Félfogadás:
Hétfő: 8.00 - 16.00
Kedd: 13.00 - 16.00
Csütörtök: 8.00 - 16.00

Berettyóújfalu Önkormányzat