KORONAVÍRUS

Vissza a hírekhez

A zárva tartás ellenére sem állt meg az élet a moziban

A zárva tartás ellenére sem állt meg az élet a moziban

2021-04-01 07:18

A koronavírus-járvány miatt a mozik ugyan zárva tartanak, az élet azonban itt sem állt meg. A háttérben folyamatosan készülnek a filmek, folynak az utómunkák, újabb és újabb forgatókönyvek születnek. A pandémia miatt nagyon sok szuperprodukció került elhalasztásra, többek között az új James Bond-film, a Fekete Özvegy, a King’s Man – A kezdetek, a Hang nélkül 2, a Halálos Iramban 9. része, a Top Gun: Maverick, a Dűne és még sorolhatnánk. Filmekben gazdag időszak elé nézünk, lesz tehát mit bepótolni, amint a helyzet megengedi, és engedélyezik az összes elmaradt film vetítését a filmszínházakban. Hogy a nézőközönség ne maradjon filmek nélkül, sok film felkerült a különböző streaming szolgáltatók oldalaira, melyeket most otthoni környezetben nézhetünk meg. Ezek sajnos otthon nem adnak olyan élményt, mint amit a moziban már megszokhattunk, de egyelőre ezzel kell beérnünk. Amerikában és Kínában a helyzet enyhülésének köszönhetően folyamatosan nyitnak ki ismét a mozik, létszámkorlátozással és óvintézkedésekkel ugyan, de megint fogadják a filmezni vágyó közönséget. Nagy filmek hiányában átmenetileg be kell érni a kisebb produkciókkal, de úgy néz ki, a bezártság után egyre többen látogatnak el újra a filmszínházakba. Jelenleg az összes magyarországi mozi zárva tart, de a filmszínházak bíznak benne, hogy amint véget ér a veszélyhelyzet, és lehetőség nyílik az enyhítésekre, korlátozásokkal ugyan, de ők is újból kinyithatnak. A „háttérben” a Makk Kálmán Mozi munkatársai is készülnek az újranyitásra, elvégzik a kötelező, technikai karbantartási műveleteket. Folyamatosan üzemeltetik a mozi szervert és a vetítőgépet, tesztelik a hangot, az erősítőket, ezenkívül folynak azok a munkálatok is, amikre az állandó nyitvatartás mellett nem mindig sikerül időt szakítani. A dolgozók úgy készülnek, hogy egyből fogadni tudják a nézőket, amint erre megint lehetőség adódik. A Makk Kálmán Mozi – az újranyitást követően – megpróbálja bemutatni az összes elmaradt, illetve elhalasztott filmet, hogy mindenki megtalálhassa a maga szórakozását, hiszen mozi volt, van és lesz.  
További hírek

Népművészeti alkotások a kirakatban
Népművészeti alkotások a kirakatban
Megtekintés
Újra igényelhető az ingatlan előtti fűnyírás az időseknek
Újra igényelhető az ingatlan előtti fűnyírás az időseknek
Megtekintés
József Attila verse a kávéházban
József Attila verse a kávéházban
Megtekintés
A Berettyóújfalui Református Egyházközség április 11-i istentisztelete
A Berettyóújfalui Református Egyházközség április 11-i istentisztelete
Megtekintés

Berettyóújfalu applikáció

Töltse le ingyenes mobilappunkat és értesüljön időben mindenről! Megtalálható minden olyan információ, ami elsősorban a helyi lakosoknak szól és ezeket mind egy kattintással el tudja érni telefonon, vagy tud útvonalat tervezni az applikációval.

Közvilágítás hibabejelentés

Közvilágítás hibabejelentés

https://kozvilhiba.hu/hibabejelentes
Telefonon: +36 80 204 270

Berettyó Kártya

Berettyóújfalu Város Képviselőtestülete a 2017/28 (II.23) számú határozatában kezdeményezte egy új településkártya beindítását. A rendelet értelmében minden állandó berettyóújfalui lakcímmel rendelkező 18. életévét betöltött személy alanyi jogon kapja meg ezt a kártyát, de bárki számára megvásárolható 2.000 Ft +ÁFA (2.540 Ft) áron a rendezvényházban (Szent István tér 11.)

Bihari Hírlap
Tilos a biharihirlap.hu bármely fotójának, írott anyagának, vagy részletének a szerző illetve a kiadó írásbeli engedélye nélküli újraközlése.

4100 Berettyóújfalu
Dózsa Gy. u. 17-19.
polghiv@berettyoujfalu.hu
Telefon: +36-54-505-450
Fax: +36-54-505-414, +36-54-505-424

Félfogadás:
Hétfő: 8.00 - 16.00
Kedd: 13.00 - 16.00
Csütörtök: 8.00 - 16.00

Berettyóújfalu Önkormányzat