Vissza a hírekhez

A mézfogyasztást népszerűsítették

A mézfogyasztást népszerűsítették

2021-10-04 12:38

Kilenc hazai és két székelyföldi, azaz összesen 11 mézlovagrend mutatkozott be városunk utcáin a kilencedik alkalommal megtartott Bihari Mézes Napon. A szakmai találkozóval egybekötött méz- és eszközvásáron újra a mézfogyasztás népszerűsítése volt az esemény legfőbb célja. A szeptember 25-ei alkalomra a szervezők ugyan kevesebb programelemmel készültek, azonban így is igyekeztek tartalmas kikapcsolódást biztosítani a mézes nap iránt érdeklődőknek.   „Fontos, hogy az Európában egyedülálló, kiváló minőségű hazai méz el ne tűnjön az itthoni és külföldi piacokról” – kezdte gondolatait Vitányi István. Az országgyűlési képviselő kiemelte, ezen a rendezvényen sok hasznos információ hangzik el.   A IX. Bihari Mézes Napot a 2021-es év Mézkirálynője is megtisztelte jelenlétével. Ozsváth Laura Katalin életének közel 15 éve része a mézfogyasztás, méhészettel két esztendeje, mára pedig már tíz méhcsaláddal foglalkozik. A Kokadról származó Laura köszöntőjében arról is beszélt, milyen kötelezettségekkel jár mézkirálynőnek lenni.   Az eseményt városunk polgármestere nyitotta meg, aki szerint Magyarország a méz tekintetében igazi nagyhatalomnak számít.   Muraközi István hozzátette, támogatni fogja, hogy a gyermek- és szociális étkeztetésben minél nagyobb szerepet kapjon a méz felhasználása.   A Szent Ambrus Mézlovagrend eddig minden Bihari Mézes Napra ellátogatott. A jelenleg 18 főt számláló bajai mézlovagrend számára egyértelmű volt, hogy az idei programon is részt vesz.   Amíg a színpadon helyi civil szervezetek kulturális műsorát láthatta a közönség, finomabbnál finomabb mézek kóstolására is lehetőség nyílt a művelődési ház színháztermében. Egyvalaki pedig olyan szerencsés volt, hogy az Y-Food Kft. „szupertitkos fejlesztését”, a mágikus szilkét kapta meg ajándékba. A napot Ábrahám Péter prezentációja tette teljessé, aki az oxálsavas védekezésről tartott szakmai előadást.  




További hírek

Lomtalanítás

Lomtalanítás

Megtekintés
Veszélyes hulladékok begyűjtése

Veszélyes hulladékok begyűjtése

Megtekintés
Ebzárlat és legeltetési tilalom

Ebzárlat és legeltetési tilalom

Megtekintés
Testületi ülés élő közvetítés

Testületi ülés élő közvetítés

Megtekintés

Berettyóújfalu applikáció

Töltse le ingyenes mobilappunkat és értesüljön időben mindenről! Megtalálható minden olyan információ, ami elsősorban a helyi lakosoknak szól és ezeket mind egy kattintással el tudja érni telefonon, vagy tud útvonalat tervezni az applikációval.

Android applikáció

iOS applikáció

Közvilágítás hibabejelentés

Közvilágítás hibabejelentés

https://kozvilhiba.hu/hibabejelentes
Telefonon: +36 80 204 270

Berettyó Kártya

Berettyóújfalu Város Képviselőtestülete a 2017/28 (II.23) számú határozatában kezdeményezte egy új településkártya beindítását. A rendelet értelmében minden állandó berettyóújfalui lakcímmel rendelkező 18. életévét betöltött személy alanyi jogon kapja meg ezt a kártyát, de bárki számára megvásárolható 2.000 Ft +ÁFA (2.540 Ft) áron a rendezvényházban (Szent István tér 11.)

Berettyókártya

Bihari Hírlap


Bihari hírlap

Tilos a biharihirlap.hu bármely fotójának, írott anyagának, vagy részletének a szerző illetve a kiadó írásbeli engedélye nélküli újraközlése.

4100 Berettyóújfalu
Dózsa Gy. u. 17-19.
polghiv@berettyoujfalu.hu
Telefon: +36-54-505-450
Fax: +36-54-505-414, +36-54-505-424

Félfogadás:
Hétfő: 8.00 - 16.00
Kedd: 13.00 - 16.00
Csütörtök: 8.00 - 16.00

Berettyóújfalu Önkormányzat