Interreg Románia-Magyarország Partnerség egy jobb jövőért MAGYARORSZÁG KORMÁNYA
KORONAVÍRUS

Vissza a hírekhez

A felnőtt tanulókat ünnepelték

A felnőtt tanulókat ünnepelték

2021-10-12 09:27

„A művelődés hete – a tanulás ünnepe” több évtizedes európai hagyományra visszatekintő programsorozat. A Bihari Népfőiskola idén e jeles alkalmat népfőiskolák találkozójával ünnepelte a derecskei Kék-Kálló Menti Népfőiskolai Társaság, a Földes Nagyközségi Népfőiskolai Egyesület, illetve a Csökmői Sárkány Népfőiskolai Egyesület részvételével. „A találkozó ötletének megálmodója Porkoláb Lajos volt. Az apropót adta továbbá Karácsony Sándor születésének 130. évfordulója” – mondta köszöntőjében Lisztes Éva.   A Bihari Népfőiskola elnöke arról is beszélt, városunk népfőiskolája miért csatlakozott a 2001-től rendszeresen megtartott országos programsorozathoz.   A földesi születésű Karácsony Sándorról Dr. Szabó Irma, a földesi népfőiskola elnöke tartott előadást. mint mondta, a magyar nemzet egyik legnagyobb nevelőjének, művelődéstörténeti szempontból jelentős személynek keserű sorsban volt része. A demokráciát tartotta egyetlen lehetséges közegnek, ezért a nép és haza ellenségének gondolták.  A rendszer háttérbe szorította, ennek ellenére Karácsony Sándor Magyarországon közel 50 népfőiskola létrejöttét segítette. 1949-ben pedig a Szabadművelődési Tanács elnöke lett.   A pedagógus emlékét városunkban a Bihari Népfőiskola Karácsony Sándor terme őrzi. A megemlékezést követően a helyi népfőiskola trénerei, Jenei Józsefné, valamint Sápi József az intézmény kulcskompetencia képzésének gyakorlatát, illetve eredményeit mutatták be.    
További hírek

Az aradi vértanúkra emlékeztek

Az aradi vértanúkra emlékeztek

Megtekintés
Lakásdekorációk, használati tárgyak papírból

Lakásdekorációk, használati tárgyak papírból

Megtekintés
Mesemondással kedveskedtek az idősek otthona lakóinak

Mesemondással kedveskedtek az idősek otthona lakóinak

Megtekintés
Tizenhét napirend a szeptember végi testületi ülésen

Tizenhét napirend a szeptember végi testületi ülésen

Megtekintés

Berettyóújfalu applikáció

Töltse le ingyenes mobilappunkat és értesüljön időben mindenről! Megtalálható minden olyan információ, ami elsősorban a helyi lakosoknak szól és ezeket mind egy kattintással el tudja érni telefonon, vagy tud útvonalat tervezni az applikációval.

Android applikáció

iOS applikáció

Közvilágítás hibabejelentés

Közvilágítás hibabejelentés

https://kozvilhiba.hu/hibabejelentes
Telefonon: +36 80 204 270

Berettyó Kártya

Berettyóújfalu Város Képviselőtestülete a 2017/28 (II.23) számú határozatában kezdeményezte egy új településkártya beindítását. A rendelet értelmében minden állandó berettyóújfalui lakcímmel rendelkező 18. életévét betöltött személy alanyi jogon kapja meg ezt a kártyát, de bárki számára megvásárolható 2.000 Ft +ÁFA (2.540 Ft) áron a rendezvényházban (Szent István tér 11.)

Berettyókártya

Bihari Hírlap


Bihari hírlap

Tilos a biharihirlap.hu bármely fotójának, írott anyagának, vagy részletének a szerző illetve a kiadó írásbeli engedélye nélküli újraközlése.

4100 Berettyóújfalu
Dózsa Gy. u. 17-19.
polghiv@berettyoujfalu.hu
Telefon: +36-54-505-450
Fax: +36-54-505-414, +36-54-505-424

Félfogadás:
Hétfő: 8.00 - 16.00
Kedd: 13.00 - 16.00
Csütörtök: 8.00 - 16.00

Berettyóújfalu Önkormányzat